Marin Čilić bolji od Isnera, Borna Ćorić i Jack Sock za polufinale!

0
1223

Marin Čilić iskupio se za poraz u prvom susretu protiv Jacka Socka, poravnao je na 2-2 u Portlandu i ostavio Hrvatsku na životu uoči posljednjeg meča između Borne Ćorića i Jacka Socka…

sock coric

John Isner nije imao šanse protiv Marina Čilića. Hrvatski tenisač bio je bolji protivnik, dominirao je mečom i imao je bolja i raznolikija rješenja. Tijekom cijelog meča izgledalo je da Čilić ne može izgubiti, Isner se nije dobro snalazio kada je loptica duže vrijeme bila u terenu i Čilić je dobrom i pametnom taktikom otišao do pobjede.

Nije bilo previše filozofije, taktika protiv Isnera praktički uvijek je ista i Marin ju je dobro primijenio te je i šesti put u isto toliko mečeva svladao visokog Amerikanca.

Problema je bilo jedino u prvom setu dok je Čilić hvatao radnu temperaturu, tu je Isner uzeo nešto više poena i dovukao set do 13. igre. U njoj se vodila velika borba i Marin je s 11:9 došao do prvog seta.

U nastavku meča Čilić je bio dosta bolji. Podignuo je igru, Isner nije imao nikakve šanse i bilo je samo pitanje hoće li Marin zadržati mirnoću i brzo dovršiti posao.

U drugom setu kod 2:1 imao je 0:40, ali Isner se izvukao dobrim prvim servisima, ali spasa mu nije bilo kod 4:3 kada Čilić radi break.

Do kraja drugog seta bez problema držao je prednost, a treći je riješio također u završnici kod 4:4 kada je napravio break i zatim uzeo pobjedu 7:6, 6:3, 6:4.

Iako je Isner imao čak 77 posto ubačaja prvog servisa i 17 aseva, Čilić je znao koristiti svoje prilike. U cijelom meču Isneru je pružio samo jednu break loptu koju ovaj nije iskoristio.