Lovačko društvo “Pavlovica” iz Novog Travnika obilježilo blagdan sv.Huberta

0
4026

Treći studeni je dan svetog Huberta, zaštitnika hrvatskih lovaca.

Ove godine, kao i svih prethodnih godina od Domovinskog rata lovci LD “Pavlovica” iz Novog Travnika svečano obilježavaju blagdan svetog Huberta.

Tom prigodom upaljene su svijeće na spomen obilježju poginulim braniteljima HVO-a. Nakon toga lovci su u mimohodu kroz grad prošetali do crkve Presvetog Trojstva u Novom Travniku u kojoj je služena misa za sve preminule i živuće lovce LD “Pavlovica” Novi Travnik.

Svetu misu predvodio je mons.don Pavo Jurišić uz koncelebraciju don Ante Ledića i Miljenka Đalte. U svojoj propovijedi don Pavo se prisjetio svih preminulih lovaca, te je govorio p životu svetog Huberta, zaštitnika lovaca. Istaknuo je da svako zvanje u odori  nosi i određene odgovornosti, pa tako i lovačko zvanje. Don Pavo je istaknuo još da mnogi ne cijene lovačko zanimanje, a pravi lovci štite, liječe i hrane životinje.

Nakon svete mise nastavljeno je lovačko druženje u restoranu Oskar gdje je u svečanom ozračju proslavljen blagdan svetog Huberta.

Dragi lovci u ime portala novitravnik.ba želimo Vam “dobar kob” i nadamo se da ćemo i u budućnosti zajedno organizirati i slaviti svetog Huberta.