Karl Popper debata za srednjoškolce ksb/sbk 10.12.2016. (subota) – međunarodni dan ljudskih prava

0
1834

Kantonalno debatno natjecanje „Karl Popper debata za srednjoškolce KSB/SBK“ održat će se u subotu,10. prosinca, u zgradi Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku (Školska 23).

Debatno natjecanje u organizaciji Fakulteta pravnih nauka Sveučilišta „VITEZ“ te uz organizacijsku potporu Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa KSB/SBK, Institucije ombudsmena za ljudska prava u BiH i Centra za kulturu dijaloga u BiH, zamišljeno je kao središnja aktivnost na obilježavanju Međunarodnog dana ljudskih prava.

Pored retoričko-debatnog natjecanja,važno je napomenuti da će ombudsmenke za ljudska prava u BiH, Nives Jukić i Jasminka Džumhur, održati prvo predavanje o temi Poštivanje ljudskih prava u BiH – trenutno stanje i izazovi“. Shodno tome, drugo predavanje  o temi „Značaj i uloga Centra za kulturu dijaloga na razvoj debate i kritičkog promišljanja mladih u BiH“ realizirat će direktorica Centra za kulturu dijaloga u BiH, Sanja Vlaisavljević.

U natjecanju će sudjelovati SŠ „Novi Travnik“ Novi Travnik, SŠ „Travnik“ Nova Bila, Opća gimnazija Bugojno, SMŠ „Zijah Dizdarević“ Fojnica, SŠ „Ivan Goran Kovačić“ Kiseljak i Ekonomska škola Travnik.

Pozivamo sve studente Fakulteta pravnih nauka, kao i sve zainteresirane, da svojim prisustvom i participiranjem u natjecanju promoviraju demokratske vrijednosti ljudskih prava, njegovanju kulture dijaloga putem građanskog aktivizma i promicanju vrijednosti vladavine prava.

Plan aktivnosti:

program-debata-vitez-novitravnik-ba