Kakva dominacija! Nepobjediva braća Sinković osvojila zlato!

0
1130

Hrvatska ima novu zlatnu olimpijsku medalju. Nije tajna da smo ovu očekivali, no braća Sinković ponovno su nas oduševila, osvojili su zlatnu olimpijsku medalju u dvojcu na pariće.

Hrvatska ima novu olimpijsku medalju. Druga medalja u Rio de Janeiru i drugo zlato. Ovoga puta došla nam je ona koju smo očekivali i prije puta na Olimpijske igre. Neponovljiva braća Martin i Valent Sinković olimpijski su prvaci!

Čudesnoj braći ovo je 29. pobjeda u nizu od kada su iz četverca preselili u dvojac na pariće. Nitko ih nikada još nije pobijedio, a kruna karijere svakako je bila utrka u Rio de Janeiru. Više i bolje od zlata na Olimpijskim igrama ne može. Svoje savršenstvo su potvrdili na pravom mjestu.

Litavci ih pritisnuli kao nitko nikada

No ovoga puta, kako to i priliči OI-ju, bili su na iskušenju kao nikad prije. Pritisnuo ih je litavski čamac s Ritterom i Griskonisom od samog početka. Nakon 500 metara braća su bila u vodstvu s nešto manje od sekunde prednosti. Na pola staze Litavci su smanjili prednost na samo 0,23 sekunde i pojačali tempo. U zadnju dionicu utrke Litavci su preuzeli vodstvo, a to je nešto na što Sinkovići nisu naviknuti.

Nema straha, Sinkovići imaju ‘turbo’

I taman kada smo počeli strahovati da će ostati bez suđenog im zlata, oni su nam pokazali od čega su napravljeni pravi šampioni. Uključili su turbo i u zadnjih 500 metara Litavce ostavili 1,11 sekundi iza sebe.

Rowing - Men's Double Sculls Final A

Favoriti kao nitko na Igrama

Koeficijent na braću prije utrke bio je najmanji na Olimpijskim igrama u svim sportovima. Samo 1,08 govorilo je koliki su Sinkovići favoriti. I to kao da je malo utjecalo na psihu fantastične braće. U finalu su ih dobro pritisnuli Litavci, no Hrvati su jasno pokazali tko je tu gazda i opravdali povjerenje kladionica, navijača, trenera i kolega.

Čudesno, savršeno, nevjerojatno… Teško je naći prave riječi za nepobjedivu braću osim – hvala!

Nepobjediva braća u finalu OI: Idemo po novo olimpijsko zlato