Na društvenim mrežama pojavio se jeziv video-snimak, na kojem su prikazana dvojica muškaraca dok pale zastave Srbije. Islamisti, iza kojih je zastava s arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije RBiH, maskirani su, te u rukama imaju puške, a u jednom trenutku čuje se i pucanj.

Za sada nije poznato kada je, i gdje, video-snimak nastao, ali se pretpostavlja da je načinjen u BiH, o čemu svjedoči i pjesma koja se čuje u pozadini. Kako saznaju “Nezavisne novine”, riječ je o pjesmi pod nazivom “Tigrovi Bosne”, čiji tekst ima jasnu poruku:

“U Bosni se miris širi, nigdje ljepše zemlje nema, budi hrabra Bosno moja, dušman opet zulum sprema. Poručuju braća svima, ne damo te dušmanima, dolazimo sa svih strana, da zgazimo tvog dušmana”, glasi tekst te pjesme.

Dalje se u tekstu navodi da je “narod miran” dok ga sijeku “dušmanske sablje”. “Učvrsti nas, moj Alahu, odani smo Resullahu, braća spremna ko tigrovi, Bosno moja samo zovi, svi smo spremni na tekbire, da se naša srca smire, uz ezane s minareta, dolazimo s kraja svijeta”, stihovi su te pjesme.