U galeriji Sveučilišta „VITEZ“ u Travniku svečano otvorena izložba umjetničkih djela iz opusa Likovne kolonije u Vitezu

0
2638

U galeriji Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ u Travniku u subotu navečer svečano je otvorena Božićna izložba vrijednih umjetničkih djela nastalih tijekom devet godina održavanja  Likovne kolonije u Vitezu.

„Umjetničke slike nisu tu kako bi bile dekoracija prostora, one su tihe čuvarice duše. Promatrajući sliku shvaćamo što je ljepota, a misao dobiva boju i oživljava. Ovaj svijet slikarstva jednak je događaju duha i bilo bi najbolje reći kako je ovo večeras duhovni predblagdanski trenutak“, poručio je fra Marko Kepić obraćajući se nazočnima prilikom otvaranja izložbe.

likovna-kolonija-vitez-novitravnik-ba-1

Upućujući prigodne blagdanske čestitke, Božićnu izložbu vrijednih umjetničkih djela iz opusa Likovne kolonije u Vitezu svečano je otvorio ugledni bosanskohercegovački gospodarstvenik i jedan od pokrovitelja umjetnika i umjetnosti uopće, Dragan Kafadar.

Pokrovitelji izložbe, vlasnici uglednih tvrtki  OVNAK i CM,  Dragan i Vlatko Kafadar  velikodušno su ustupili umjetnička djela iz opusa Likovne kolonije u Vitezu kako bi u njima mogli uživati i oni koji do sada nisu imali prilike upoznati se s radom autora čija će djela biti izložena u sveučilišnoj galeriji do 24. prosinca.

Likovna kolonija u Vitezu stekla je značajan ugled među slikarima i kiparima iz BiH i Hrvatske, a izložbom  djela iz njezina opusa Sveučilište/Univerzitet „VITEZ“ još jednom potvrđuje  svoju opredijeljenost i ka poticanju umjetnosti  i umjetničkog izražavanja kao elementa kvalitete života.

likovna-kolonija-vitez-novitravnik-ba-8 likovna-kolonija-vitez-novitravnik-ba-7 likovna-kolonija-vitez-novitravnik-ba-4 likovna-kolonija-vitez-novitravnik-ba-3 likovna-kolonija-vitez-novitravnik-ba-2 likovna-kolonija-vitez-novitravnik-ba-9