Nogometni predstavnici Bosne i Hercegovine koji su prošle sezone izborili nastup u pretkolima Europske lige, Sloboda, Široki Brijeg i Radnik, danas će igrati prve europske utakmice u novoj sezoni.

 

Sloboda će na stadionu ”Bilino Polje” u Zenici odigrati prvi meč protiv Beitara iz Jerusalema, Široki na ”Pecari” dočekuje Birkirkaru s Malte, a Radnik iz Bijeljine gostuje bugarskom Beroeu.

Tuzlaci nakon niza godina izlaze na europsku scenu i žele uspješno početi sezonu u kojoj se od njih očekuju velike stvari.

 

”Novi smo u ovom natjecanju i znali smo da nas zbog koeficijenta očekuje težak protivnik. Dat ćemo sve od sebe, a na kraju ćemo vidjeti je li to dovoljno” rekao je Musemić na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Široki je favorit u meču protiv malteške Birkirkare, a tako se u svojim izjavama postavio i trener tog kluba Slaven Musa.

”Kvalitetniji smo, a igramo na ”Pecari”. Želimo ostvariti pobjedu uz što bolji rezultat za miran uzvrat” rekao je Musa.

Situacija za osvajača Kupa BiH, Radnik iz Bijeljine nešto je drugačija s obzirom da će igrati dvomeč s bugarskim predstavnikom Beroe iz Stare Zagore. U taboru Radnika su svjesni toga, a naglašavaju da će ekipa dati svoj maksimum u oba meča.

Sloboda i Beitar će igrati na ”Bilinom polju” u 18 sati, Široki i Birkirkara nastupaju na ”Pecari” u19, a Beroe i Radnik u 19.30 sati.