U Novom Travniku je za vrijeme adventa najavljeno mnogo događaja i manifestacija, za svačiji ukus ponešto…

Zvuci božićnih zvončića, mirisi kuhanog vina i raznih delicija, zabava, dobra hrana, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj očekuju sve Novotravničane u ovogodišnjem adventskom vremenu.

Prvi događaj u prosincu je Svečani koncert povodom 20 godina postojanja Srednje glazbene škole Jakova Gotovca koji je najavljen za 1. prosinca.

U subotu, 3. prosinca ispred Doma kulture održava se Božićni sajam, dok je za večer najavljen koncert “U susret Božiću” klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice.

Od 9. do 23. prosinca održava se i tradicionalni Božićni malonogometni turnir. Novotravničke mažoretkinje za 16. prosinca najavljuju svoj koncert “Zaplešimo Božiću”, a dan kasnije u Novi Travnik stižu Slavonske lole s tamburaškim koncertom.

Koncert HKD “Napredak” najavljen je za 19. prosinca, dok će Revijalna malonogometna utakmica biti odigrana 20. prosinca.

Božićni koncert Srednje glazbene škole Jakova Gotovca zakazan je za 20. prosinca dok se dva dana kasnije održava koncert Osnovne glazbene škole.