Vremenska prognoza za četvrtak

0
950

Danas u Bosni oblačno vrijeme sa snijegom. Padavine će do poslije podnevnih sati većinom prestati, jedino u Krajini padavine će prestati krajem dana. U Hercegovini prije podne oblačno, a poslije podne razvedravanje

Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne jak vjetar koji će krajem dana oslabiti.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -1°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U Sarajevu oblačno sa slabim snijegom. Najviša dnevna temperatura zraka do -2°C.

Izgledi vremena19.1.2017. – 06:51:10.

U petak, 20.01.2017., u Bosni oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -6 i -2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U subotu, 21.01.2017., u Bosni oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća i magla. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vedro. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -12 i -5°C, na jugu zemlje od -1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i -1°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C.

U nedjelju, 22.01.2017., u većem dijelu Bosne će preovladavati oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima je moguća i magla. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne pretežno vedro. U drugoj polovini dana u centralnim područjima se očekuje smanjenje oblačnosti. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -10 i -4°C, na jugu zemlje od -1 do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 7 do 10°C.