Šokantno otkriće ljudskih ostataka: mještanin Ugljana šetao uz more pa pronašao ljudsku lubanju

0
1859

Na šokantno otkriće ljudskih ostataka naišao je mještanin otoka Ugljana dok je bio u svojoj uobičajenoj jutarnjoj šetnji.

Ljudska lubanja iz zasad neutvrđenog vremena pronađena je u subotu u šumi na obali mora u uvali Batalaža na otoku Ugljanu, 500 metara sjeverozapadno od samostana sv. Jeronima iz 15. stoljeća, javlja Slobodna Dalmacija.

Na šokantno otkriće ljudskih ostataka naišao je mještanin Alexandre David Mekelenić dok je bio u svojoj uobičajenoj jutarnjoj šetnji.

“Bilo je oko 11.30 sati kada sam se šetao uz more. Ovuda svakodnevno prolazim, ali sad sam na zemlji ugledao nešto čudno. Kada sam se sagnuo i približio, shvatio sam da je riječ o ljudskoj lubanji. Virila je tek nekoliko centimetara iz zemlje. Nisam ništa dirao i odmah sam nazvao policiju”, ispričao je otočanin s Ugljana. Uz lubanju, za koju tvrdi kako je izgledala dosta staro, pronašao i je ostatke dijelova kostura.

Mjesto pronalaska lubanje ograđeno je policijskom trakom, a zasad se pretpostavlja da je riječ o lubanji iz starijih vremena te da nije riječ o nedavnom događaju povezanom s kriminalom.

“Policajci su u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zadru (ŽDO) obavili očevid na licu mjesta i nastavljaju rad vezano uz taj predmet. To je sve što možemo zasad reći”, kazala je Nikolina Bačić, glasnogovornica zadarske policije, piše Slobodna Dalmacija.