Slovenija pregazila potpuno bezidejne Makedonce

0
686

U susretu trećeg kola skupine B Slovenija je igrala protiv Makedonije i upisala visoku pobjedu 29:22. Moglo je biti i uvjerljivije, no u završnici susreta Makedonija je malo smanjila zaostatak, no nije i popravila loš dojam…

Očekivala se čvršća i sigurno neizvjesnija utakmica od ove koju su odigrali Slovenci i Makedonci. Momčad Veselina Vujovića na kraju je potpuno nadigrala Červarovu momčad koja je pokazala vrlo malo. Praktički bez ikakve pomoći vratara, uz dosta problema u organizaciji napada, protiv raspoložene Slovenije nije išlo.

Obje momčadi u susret su ušle sa stopostotnim učinkom, Makedonija je u prva dva kola bila bolja od Tunisa i Angole dok je Slovenija svladala Angolu i Island. Ono s čim Vujović može biti posebno zadovoljan je obrana koja je dobro funkcionirala, imala je iza sebe raspoloženog Matevža Skoka i rutinski je slavila.

U prvom poluvremenu Červar je pokušao “otvoriti” slovensku obranu igrajući i dosta bez vratara, međutim to se nije pokazalo kao pogodak, Slovenci su tako postigli nekoliko pogodaka u praznu mrežu, a moglo ih je biti i više da je bilo malo više preciznosti.

Nakon makedonskog ranog vodstva 2:1, Slovenija je krenula u seriju pogodaka, a bijeg na 7:3 zaključio je pogotkom iz svog šesterca Skok.

Malo toga polazilo je Makedoncima za rukom, Slovenija je održavala prednost i izuzev jednog spuštanja Makedonije na minus tri, prednost je varirala od četiri do šest golova viška.

Na odmor se otišlo sa 16:10 za Sloveniju, a u drugom dijelu ništa se nije promijenilo. Odmah na startu golovima Mačkovšeka, Bezjaka i Gabera Slovenija je otišla na 19:11 i bilo je jasno da Makedonija ne može do bodova u ovom dvoboju.

Rutinski su Slovenci držali prednost do kraja susreta, a s dva uzastopna gola u finišu Makedonija je tek smanjila na konačnih 29:22.

Skok je bio odličan s 14 obrana, odnosno 45 posto, a po četiri gola postigli su Gašper Marguč i Marko Bezjak. Kod Makedonije vratar su do samog finiša susreta bili na ukupno četiri obrane da bi završili na šest i to svih šest Trajkovskog. Kiro Lazarov s devet golova bio je najefikasniji.