Radončić za N1 o završetku ”ljubavi” s Izetbegovićem

0
842

Fahrudin Radončić bio je gost Dana uživo N1 televizije. Govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji, problemima, koaliciji, Bakiru Izetbegoviću, projektima…

“Ako Dodik i Izetbegović i dalje budu hranili jedan drugog, imaćemo probleme. Ako ne, možemo naprijed”, rekao je Radončić i dodao:

”SBB nije ušao u vlast da bi uradio nešto za sebe. Bili smo velikodušni i da poklanjamo pozicije. I šta smo dobili? Mi nećemo učestvovati u stagnaciji. Izetbegović je nedavno rekao da koalicija stabilna, a ja kažem da nije. SBB će preispitiati smisao ove koalicije. Zimska sezona ne dozvoljava građevinske radove, od proljeća ih očekujem”, naglasio je on.

Prema njegovom mišljenju, niko ne može skrivati vlastitu odgovornost za nešto što nije dobro.

”Od 1995. je SDA na vlasti, kako SBB može biti kriv što nemamo brze ceste? Da li je SBB kriv što nigdje nema ozbiljnih radova, pa jedna Albanija izgradila je 100 kilometara autoputa. Niko ne može skrivati vlastitu odgovornost. Građani su previše pametni i iskusni”, dodao je gost Dana uživo.

O blokadama u Federaciji…

”Suština blokada u Federaciji je u odnosu SDA-HDZ, blokade nas nigdje ne vode, jer građani žive užasno. Opšti je raspad sistema, a mi se bavimo političkim svađama. Meni se ne dozvoljava da radim. Oni blokiraju jednu druge, ako se nastavi, ponudit ćemo im manjisku vladu pa nek se svađaju bez nas”, najavio je Radončić.

O novim sukobima…

”Problem regiona je što smo stalno u predizbornoj kampanji. Što se rata tiče, od toga nema ništa. Ko će ratovati? Borci? Oni su obespravljeni, ko će ih mobilisati? U Srbiji također. Niko srećom nema potencijal da vodi rat. To je skretanje pažnje s pravih problema”, zaključio je lider SBB-a na kraju gostovanja na N1 televiziji.

16.01.2017. |17:54 >18:05