Mostarski biznismen usred sastanka ustao i bacio se s balkona

0
1172

Osnivač i vlasnik mostarskog NSofta Igor Krezić, iznenada je prekinuo svoj govor na sastanku uposlenika firme tvrtke i skočio s balkona drugog sprata zgrade.

Sve je snimano kamerama, a njegov neočekivani potez izazvao je paniku i vriske zapanjenih uposlenika, ali već u slijedećoj sekundi na snimci se vidi kako Krezić, uz smijeh, aterira na prethodno pripremljeni zračni jastuk.

Ovaj performans na tragu je njegove nedavne najave da će se aktivirati u politici. Kako bi ilustrirao koliko bi to beznadan potez bio, izveo je ovaj “smrtonosni skok”, što je, dakle, ‘manje’ samoubistvo od bavljenja politikom u našoj zemlji, prenosi Bljesak.

“Prije mjesec sam započeo svoju “političku karijeru”. Kao i svako samoubistvo, i ovo se desilo zbog viška vremena. Međutim nisam ni pomislio da će to biti išta više od jednodnevne fore, nakon što je par ljudi napisalo stvarno fine komentare, nisam imao srca napisati išta… Pošto se moj godišnji odmor poklopio s mojom “političkom karijerom” prvi sastanak nakon što sam se vratio radnici su tražili da objasnim svoje samoubistvo koje sam naravno…. dočarao:). U ovom pranku, oni su krivci sto su me gurnuli u provaliju (politiku) te sam napustio firme (bio na godišnjem) i dotakao dno života u kojem ne vidim spas…..”, napisao je tim povodom Krezić na svome Facebook profilu.