Lendo traži zabranu Thompsonovog koncerta u Novom Travniku

0
4364

Lendo: Oštro osuđujemo nastup Thompsona u Novom Travniku

33
0

Dana 29.lipnja. u Novom Travniku se održava veliki koncert hrvatske zvijezde Marka Perkovića Thompsona.

Načelnik Refik Lendo danas je izdao pripćenje za javnost, koje prenosimo u cijelosti:

“U povodu najave održavanja koncerta Marka Perkovića Thompsona u Novom Travniku obavještavamo javnost da Općina Novi Travnik nije konsultirana od bilo koga po ovom pitanju niti je od nas traženo mišljenje i saglasnost.

Svjedoci smo da se ovakvi  koncerti u okruženju otkazuju te izražavamo ozbiljnu zabrinutost za bezbjednost građana i posjetioca koncerta.

Oštro osuđujemo održavanje ovog koncerta u Novom Travniku i upozoravamo organizatora Udruženje „PRONT“ i  direktora JP „ORŠK“  koji je bez saglasnosti Općine Novi Travnik, koja je vlasnik sportske dvorane kao i bez saglasnosti MUP-a ustupio prostor u Sportskoj dvorani, da će isključivo oni snositi odgovornost ukoliko dođe do održavanja koncerta u Novom Travniku i narušavanja sigurnosne situacije u gradu.

Općina Novi Travnik obavještava javnost da se protivi održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona u našem gradu, te tražimo da Policijaska stanica Novi Travnik, odnosno MUP SBK shodno odredbi člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira („Službene novine SBK/KSB“ broj: 3/10) zabrani održavanje najavljenog koncerta.”

N A Č E L N I K

Refik Lendo