Lendo osuđuje održavanje Thompsonovog koncerta, organizatori poručuju: “Koncert će se održati!”

0
2222

Načelnik općine Novi Travnik Refik Lendo priopćio je da se protivi održavanju koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji je u tom gradu najavljen za 29. lipnja, te je zatražio od policije da ga zabrani, shodno Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Općina Novi Travnik nije konsultirana od bilo koga po ovom pitanju, niti je od nas traženo mišljenje i suglasnost. Svjedoci smo da se ovakvi koncerti u okruženju otkazuju te izražavamo ozbiljnu zabrinutost za sigurnost građana i posjetitelje koncerta, navedeno je u priopćenju koje je potpisao općinski načelnik.

Lendo je upozorio Udrugu PRONT, kao organizatora, te direktora javnog poduzeća ORŠK, koji je bez suglasnosti Općine Novi Travnik, kao vlasnika, ustupio prostor u sportskoj dvorani, da će isključivo oni snositi odgovornost ako dođe do održavanja koncerta u Novom Travniku i narušavanja sigurnosne situacije.

Predsjednik Udruge PRONT Ivica Džambas za Drukčiji radio je poručio kako sigurnosna situacija nije pravi razlog pokušaja zabrane održavanja Thompsonovog koncerta budući da je Policijska stanica Novi Travnik sa sigurnosnog aspekta odobrila održavanje istog.

ORŠK koji je u nadležnosti Općine izdao je odobrenje za korištenje sportske dvorane za koncert, stoga ne vidim u čemu je problem. Moram javnost podsjetiti da ovo nije prvi Thompsonov koncert u Novom Travniku, kao ni u srednjoj Bosni, i do sada nikad nije bio zabilježen nijedan incident zato ne znam što je ovog puta drukčije. Očito je da su razlozi pokušaja opstrukcije koncerta potpuno druge prirode, kazao nam je Džambas.

Koncert se održava 29. lipnja s početkom u 21 sat, a zainteresiranost je velika, imamo najavljene dolaske iz cijele BiH, zaključuje Džambas.