Kakvo nas vrijeme očekuje danas?

0
774

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Lokalno će pasti malo kiše u Hercegovini, a u zapadnom i sjeverozapadnom dijelu Bosne ujutro će padati i slab snijeg. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 9 do 13°C.

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dugoročna prognoza: Vrijeme do kraja mjeseca

Nestabilno vrijeme sa snijegom u višim predjelima Bosne i kišom u Hercegovini i na sjeveru Bosne preovladavat će u utorak.

U srijedu na jugu zemlje očekuje se blago smanjenje oblačnosti, kao i kraća sunčana razdoblja. U Bosni zadržat će se i dalje pretežno oblačno sa povremeno slabim snježnim padavinama u centralnim područjima.

Od četvrtka poslijepodne pa do kraja prognoziranog perioda na jugu zemlje očekujemo kišu a u jugozapadnoj Bosni i snijeg. Nešto veće količine padavina moguće su 15. i 16. februara.

U Bosni u ovom periodu, više padavina moguće je u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Najmanje padavina očekuje se u Posavini. Očekivane padavine u Bosni uglavnom će biti u obliku snijega ili susnježice.

Minimalne temperature zraka u drugoj sedmici februara kretat će se od -6 oC do 4 oC u Bosni a u Hercegovini i do 7oC. Maksimalne temperature zraka u ovom periodu kretat će se između 0 oC i 6 oC u Bosni do 12 oC u Hercegovini.

Početkom sljedeće sedmice doći će do blagog povećanja temperature zraka tako da minimalne temperature samo ponegdje će biti ispod nultog podioka. Maksimalne temperature kretat će se do 10 oC u Bosni a u Hercegovini i do 14 oC, navodi se u dugoročnoj vremenskoj prognoza Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Dugoročna prognoza: Vrijeme do kraja februara