Od jutros kilometarske kolone na autoputevima u Hrvatskoj

0
826

Kilometarske kolone od jutros su na autoputevima i na graničnim prijelazima u Hrvatskoj.

Pred naplatnom stanicom Lučko na autoputu Zagreb-Karlovac-Split kolona je duga oko pet kilometara iz pravca Jankomira, a iz pravca Buzina oko jedan i po kilometar, javio je Hrvatski autoklub.

Šest kilometara duga je kolona na izlazu iz Hrvatske pred graničnim prijelazom Bajakovo, a devet kilometara na auto-putu Zagreb-Goričan pred naplatom Sveta Helena prema Zagrebu.

Povremeni su zastoji na autoputevima između Bosiljeva dva i tunela Sveti Rok prema moru, Zagreb-Macelj pred naplatnom stanicom Zaprešić, Zagreb-Goričan prema Zagrebu, te Rijeka-Zagreb pred naplatnom stanicom Oštrovica prema Krku.

Zastoja ima na Jadranskoj magistrali na prilazima turističkim centrima.

Zbog pojačanog saobraćaja povremeno se usporeno vozi na autoputu Zadar-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb, Istarskim ipsilonom, Krčkom mostu, te magistralnim putevima između Zagreba i Karlovca i Krk-Baška-Šmrika.

U slučaju većeg zastoja i blokade saobraćaja, preduzeće “Hrvatsku auto-putevi” dijelit će putnicima flaše vode na ulazu Lučko, Sveta Helena, Rupa i Sveti Rok. Pripremljeno je 20.000 flašica vode.

Zbog dolaska ruskog predsjednika Vladimira Putina u Sloveniju danas se očekuju velike poteškoće u saobraćaju na području Ljubljane i sjeverne Slovenije, te na autoputu Zagreb-Goričan, zagrebačkoj obilaznici i autoputu Rupa-Rijeka. Teškoće u saobraćaju biće dodatne i zbog špice turističke sezone.