Džumhur slavio za veliku prednost BiH

0
841

Pobjeda Džumhura

Džumhur slavio za veliku prednost BiH

Hubert Hurkacz pružio je dobar otpor Damiru Džumhuru, ali nije uspio da Poljacima donese bod u meču protiv Bosne i Hercegovine. Bh. teniser je Poljaka pobijedio s 3:0, po setovima 7:6, 7:5 i 7:5.

Silovito je Džumhur ušao u meč. Napravio je dva breaka na samom otvaranju i došao je do 3:0, ali je potom potpuno staio. Hurkacz je dobio vezana četiri gema i došao je do prednosti od 4:3. Potom se igralo gem za gem. Ušlo se u tie-break prvog seta, gdje je bh. teniser potpuno dominirao i na kraju je dobio prvi set u ovom meču sa 7:6.

Odlično je Damir ušao u drugi set. Uspio je odmah uzeti protivniku servis, ali poljski teniser se nije predavao i već u narednom gemu je vratuo izgubljeno i došao je do 2:2 u gemovima. Novim breakom u sedmom gemu Hurkacz je došao do vodstva od 4:3 u drugom setu.

Ipak, potom katastrofalnim servisom vraća Džumhura u ovaj set i Damir je odmah vratio izgubljeni servis. Sjajnom igrom do kraja drugog seta Džumhur dolazi do vodstva od 2:0.

Ovaj dio igre je dobio sa 7:5 i BiH je bila u velikoj prednosti. Hurkacz ulazi breakom u treći set, a osvojeni gem je potom potvrdio odličnom servom za prednost od 2:0 u gemovima.

Došao je Poljak zatim i do vodstva od 4:1, ali mu to nije donijelo apsolutno ništa. Najbolji bh. teniser se nije predavao. Do kraja je odigrao zaista sjajno, preuzeo je kontrolu nad duelom i na kraju je osvojio i treći set sa 7:5 za konačnih 3:0 i vodstvo BiH od 2:0 nakon prvog dana.

Davis Cup: Džumhur – Hurkacz 3:0 (7:6, 7:5, 7:5).