Bautista Agut prejak za Antu Pavića, Španjolci poravnali na 1-1

0
814

Nakon fantastične pobjede Franka Škugora protiv Pabla Carrena Buste, na teren u Osijeku izašli su Ante Pavić i Roberto Bautista Agut, a Španjolac je lakoćom slavio…

Roberto Bautista Agut nije kiksao protiv Ante Pavića i pobjedom u tri seta donio je prvi bod Španjolskoj u dvoboju Davis Cupa koji je na rasporedu u Osijeku.

Prevelika razlika u kvaliteti, Španjolac je rutinski slavio, znao je kako iskoristiti svoje prilike i na kraju je za duplo manje vremena nego što je trebalo Franku Škugoru, slavio sa 6:4, 6:2, 6:3.

Pavić je imao šanse u prvom setu, tu je igrao dosta dobro, ali Bautista Agut na iskustvo izvukao je set i nakon toga održavao kontrolu nad mečom.

U prvom setu Pavić je rano propustio dvije break lopte da bi pao tek u završnici. Izgubio je servis, Bautista Agut dobio je servis za set kod 5:3, ali niti on nije zadržao svoj početni udarac da bi tek u trećem uzastopnom gemu s breakovima dovršio prvi set.

Vrlo rano u drugom setu Pavić se našao u zaostatku, Bautista Agut odmah je otišao na 3:0 i zatim bez problema održavao prednost. U završnici je još jednom oduzeo servis Paviću za 6:2.

I u trećem setu Pavić je imao ponešto prilika, u dva servis gema pritisnuo je Španjolca i mogao do breaka prednosti, ali kada to nije iskoristio, uslijedila je kazna i break za 4:2 gdje je bilo sve odlučeno.

Do kraja meča Španjolac je mirno odradio posao i poravnao na 1-1 nakon prvog dana u Osijeku.

U subotu su na rasporedu parovi, za Španjolsku će igrati Marc i Feliciano Lopez, a za Hrvatsku Marin Draganja i Nikola Mektić.

Davis Cup

Hrvatska – Španjolska 1:1

Franko Škugor – Pablo Carreno Busta 3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6(6)
Ante Pavić – Roberto Bautista Agut 4:6, 2:6, 3:6