Dr. Ermin Čehić podnio je drugu tužbu za klevetu protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, a ukoliko bude proglašen krivim Kasumović će isplatiti 17.000 KM Čehiću koji će novac donirati NK Čelik.

Dr. Ermin Čehić Općinskom sudu u Zenici jučer je podnio drugu tužbu zbog klevete protiv gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, nakon što je Kasumović optužio Čehića da se bavi organiziranjem kriminalne grupe koja vrši pritisak na pravosuđe ove države i kantona. Čehić od Kasumovića, u drugoj tužbi, traži 10.000,00 KM odštete.

Podsjećanja radi, u prvoj tužbi zbog klevete protiv gradonačelnika Kasumovića, koji je optužio Čehića da potkupljuje gradske vijećnike u Zenici, Čehić je zatražio 7.000,00 KM odštete. Dakle, ako Kasumović bude proglašen krivim, Erminu Čehiću bit će dužan isplatiti 17.000,00 KM na ime nematerijalne štete zbog klevete.

Iako sam protiv gradonačelnika Fuada Kasumovića, poznatijeg Zeničanima po nadimku Ubleha, 10. veljače podnio tužbu Općinskom sudu u Zenici za ranije iznesenu klevetu, on i dalje nastavlja sa iznošenjem neistina kako bi privukao pozornost javnosti. Stoga je i posljednji „medijski nastup“ Kasumovića završio mojom novom tužbom protiv istog podnesenom 15. veljače. On će svoje „dokaze“ predstaviti na za to relevantnom mjestu – u sudnici, a ne u medijima, prokomentirao je Ermin Čehić podnošnje druge tužbe za klevetu protiv Kasumovića.

Baš kako sam najavio i za prošlu tužbu, novac koji dobijem za odštetu i u ovoj tužbi za klevetu protiv Kasumovića znanog kao Ubleha, donirat ću Nogometnom klubu Čelik, kaže Čehić

Prema navodima Čehića, Kasumović neprekidno vrši pritisak na vijećnike, poslodavce i radnike pojedinih poduzeća.

Nabijem ja na k… te tužbe. On, čuperak hoda okolo i dijeli te pare. Na mojoj benzinskoj pumpi je pričao kako mi je spreman platiti, ako dignem ruke od kladionica. Sve je to čisto kao sunce, komentar je gradonačelnika Fuada Kasumovića na tužbe koje je protiv njega podnio Čehić.

Prema njegovim riječima, kladionice godišnje obrnu 1,5 milijardi KM, a u Zenici je blizu 120 kladionica, odnosno jedna kladionica na 1000 stavnovnika.

Moja namjera je da se broj kladionica svede na neku normalnu mjeru. U tom poslu nemam nikakvog interesa, osim interesa građana Zenice. A o pritisku na pravobraniteljstvo, pravosuđe, vijećnike…u Zenici, i tko zapravo stoji iza tih pritisaka, raspravljat će Gradsko vijeće Zenice na sjednici koja će se održati 23. veljače, kaže Kasumović navodeći da će ispoštovati odluku Ustavnog suda FBiH o komunalnim taksama ma kakva ona bila.