Don Ante Ledić dobitnik zlatne povelje grada Konjica

0
1662

Povodom dana Općine konjic 16.06. 2017. Općinsko vijeće Konjica dodijelilo je novotravničkom župniku dr.sc Anti Lediću Povelju sa zlatnim  grbom grada Konjica.

Zlatnu povelju Ledić je dobio za rad na pomirenju, vraćanju povjerenja među ljudima, zagovaranje međureligijskog dijaloga i humanitarni rad.

Don Ante je u Konjicu boravio od 1997 do 2005 godine kao župnik  župe Solakova Kula i Obri, te kao ravnatelj katoličke škole. Nakon 12 godina Konjic nije zaboravio dobra dijela “njihovog don Ante”. Ovim priznanjem zahvalili su mu za sav trud i zalaganje koje je činio srcem i dušom.

Radio je na povratku Hrvata, pomirenju, ali  i obnovi infrastrukturalnih objekata u svojoj župi. Organizator je brojnih humanitarnih aktivnosti, ne gledajući tko je tko. Upravo je taj razlog  i bio da je don Ledić 2014 godine primio istu plaketu grada Zenice, a 2015 godine dobio je i Zlatnu plaketu Međureligijskog vijeća.

Uz brojna sportska dostignuća i priznanja, te uz  mnoge druge zahvalnice don Ledić spada u najtrofejnije i najnagrađivanije svečenike u  BiH.

U ime Udruge PRONT, našeg portala ali i cijelog Novog Travnika našem don Anti Lediću upućujemo iskrene čestitke.