Bosanski ‘Pink Panther’ uhićen zbog krađe zlatnine iz kuće poznatog mostarskog kardiokirurga

0
1027

Inspektori PU Mostar ponovno su uhvatili nepopravljivog lopova Marija Dadića (33) iz Bugojna, nastanjenog u gradu na Neretvi, kojega su zbog provalničke vještine prozvali Pink Panther, potvrđeno je za Pogled.ba iz Tužiteljstva HNŽ. Spočitava mu se nova serija provalnih krađa u obiteljske domove uglednih Mostaraca, a među njima je, naime, i poznati kardiokirurg Goran Đuzel, kojemu je, sumnja se, otuđio više od 10.000 maraka nakita.

Kako smo pisali, Dadić je uhićivan i sredinom studenog u širokobriješkom selu Uzarići koje je policija munjevitom brzinom blokirala nakon dojave mještanina koji je uočio provalu u jednu privatnu kuću.
Samo zahvaljujući takvoj suradnji građana i policije, zaustavljen je svega kilometar dalje u plavom ford focusu s plijenom, zlatninom i ostalim. Tada je kod njega bio zatečen i pištolj. Ispostavilo se da mu to nije prva krađa u ovom kraju, što je naknadno i priznao.

Podsjetimo, prethodno je odslužio tri i pol godine zbog čak 35 krađa u Mostaru. S njim je tada uhićena i njegova polusestra, ali je zbog nedostatka dokaza, ubrzo puštena. On je već slovio kao rekorder po najvećem broju rasvijetljenih provala što ih je netko počinio u Mostaru, a šteta se procjenjivala na 300.000 KM.

Inače, Dadić je i ranije “stanovao” u zeničkom zatvoru, gdje je odslužio i jednu petogodišnju kaznu. Nakon svakog uhićenja otkrivao je i kome je sve prodavao zlato, tehniku, slike, alat…, a novac bi uglavnom trošio na provode i plaćanje smještaja.

Birao je kuće u prigradskim naseljima po čitavoj Hercegovini u kojima je, po izgledu, pretpostavljao da žive imućniji ljudi. Uglavnom ih je obilazio u sumrak i provjeravao ima li ukućana, kao i otvorenih prozora ili vrata, pa noću “operirao”.

U nekim slučajevima je zatekao vlasnike na spavanju, ali to ga ni najmanje nije brinulo. Budući da nakon ovog “fantoma” nije bilo vidljivih tragova provale, u mnogim je obiteljima nastao problem jer su oštećeni sumnjali da ih potkradaju vlastita djeca.