U zvučnicima pokušao prokrijumčariti 5.000 kutija cigareta

0
782

GRANIČNA POLICIJA BIH

Službenici Granične policije Bosne i Hercegovine 23.10.2016. godine spriječili su krijumčarenje 5.000 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica.

Otkrivene su u unutrašnjosti  zvučnika prilikom granične kontrole VW Sharana, bh. registracijskih oznaka, pri ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Klobuk.

Vozilom je upravljao M.M. (1984.), državljanin BiH, koji je lišen slobode prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH. Cigarete i vozilo su privremeno oduzeti. Protiv M.M.Tužiteljstvu BiH bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “krijumčarenje”.

Službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša 22.10.2016. godine spriječili su 12 državljana Republike Turske u ilegalnom prelasku državne granice BiH s Republikom Hrvatskom. Otkriveni su u dva napuštena objekta u zaštitnom području neposredno uz državnu granicu. Strani državljani prekršajno su procesuirani u skladu sa Zakonom o strancima. Uz prijedlog za izricanje mjere protjerivanja s teritorije BiH, predani su Službi za poslove sa strancima BiH.

Dan ranije, 21.10.2016. godine, službenici JGP Bijeljina otkrili su četiri državljana Sirije u ilegalnom prelasku državne granice. Strani državljani nisu posjedovali putne isprave. Predani su Službi za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.