Zlatan Mijo Jelić više nije predsjednik Širokog Brijega.

0
1278

Napustio klub nakon 20 godina!

Zlatan Mijo Jelić je nakon 20 godina na čelu Širokog Brijega napustio funkciju predsjednika kluba.

On se javnosti obratio saopćenjem za medije u kojima objašnjava razloge ove odluke.

“Želim upoznati sportsku javnost da mi je istekao peti četverogodišnji mandat na dužnosti predsjednika Upravnog odbora Nogometnog kluba Široki Brijeg. Sigurno vam je poznato da sam prije tri godine zbog ličnih problema, u kojima se i sada nalazim, bio podnio ostavku na ovu dužnost, ali pošto niko nije želio preuzeti vodstvo kluba kao predsjednik ostao sam, u interesu kluba, do kraja ovog mandata.

Koristim ovu prigodu zahvaliti se svima koji ste na bilo koji način doprinijeli razvoju NK Široki Brijeg. Možemo biti ponosni na ono što smo zajedno napravili u proteklih dvadeset godina.

U jednom malom gradu stvorili smo veliki sportski brend i kao takvi smo sve ove godine parirali finansijski moćnijim i sportskom tradicijom puno bogatijim sredinama. Odgojili smo generacije i generacije mladih ljudi, s uspjehom promovirali ime Širokog Brijega širom Evrope. Ostvarili smo jako dobre rezultate, a moglo bi se reći i odlične za jednu ovako malu sredinu. Sportski rezultati bili bi i još bolji da se velika sredstva proteklih godina nisu ulagala u infrastrukturu – nogometni stadion Pecara i nogometni kamp ‘Musa-Karačić’. No, dragi prijatelji, trebamo znati da su sportski rezultati statistički dio povijesti kluba, a sportska infrastruktura nešto što ostaje na korištenje budućim generacijama.

Pozivam ovom prilikom sve one koji misle da znaju i mogu bolje da se uključe sada u novu upravu NK Široki Brijeg kako bi unaprijedili rad kluba u svim segmentima. Također da naprave puno bolju ekipu jer više nema značajnih ulaganja u infrastrukturu. I da vide koja je razlika raditi u klubu i osiguravati sredstva za funkcioniranje kluba u odnosu na priču o svemu tome sa strane, iz jedne druge perspektive”, stoji, između ostalog, u saopćenju koje potpisuje Jelić.