Na Vlašiću počele pripreme za ovogodišnje ‘Šankanje’

0
1325

Na Vlašiću su počele pripreme za ovogodišnje “Šankanje”, koje će trajati od 16. do 18. prosinca.

Potvrdio je to Feni direktor turističke agencije Sol Azur i Buena Vista Samer Rešidat, koja već šestu godinu organiziranjem navedene manifestacije doprinosi promociji turizma u BiH.

”Tako će biti i ovog vikenda u Sol Azur Areni, gdje će posjetitelji uživati u nastupima Severine, Amela Ćurića, Dženana Lončarevića i domaćih DJ-ejeva”, kaže Rešidat.

U subotu program “Šankanja” uključuje i cjelodnevne aktivnosti za djecu, kojima su osigurani novogodišnji pokloni. Istog dana bit će upriličene igre bez granica, koje će voditi članovi grupe “Helem Nejse”.

”Na ovaj način zvanično će na Vlašiću biti otvorena skijaška sezona. Pored bh. građana, dolazak su potvrdili ljubitelji “Šankanja” iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Turske tako da su ležajni kapaciteti na ovoj planini popunjeni. Očekujemo više od 5.000 gostiju”, istaknuo je Rešidat.

Organiziranjem ove manifestacije prvi put će biti otvorena skijaška sezona na Bjelašnici od 23. do 25. prosinca. Prvog dana goste će zabavljati svjetska zvijezda elektronske glazbe James Zabiela, kao i Marthin Klein, Nikola Vemić i Marko Nastić, a drugi dan popularne grupe S.A.R.S i The Beatshakers, te LIK JAY.

Za najmlađe u subotu će biti upriličena predstava “Frozen”, nakon čega će uslijediti podjela paketića. Od sutra, poručio je Rešidat, zainteresirani mogu kupiti karte za “Šankanje” na Bjelašnici.

Na Vlašiću su manifestaciju podržali Vlada SBŽ, Općina Travnik, Udruženje Vlašić planet života, Turistička zajednica SBŽ, a na Bjelašnici Sarajevska županija, županijska ministarstva kulture i sporta, gospodarstva, unutarnjih poslova, KJKP ZOI 84. i Općina Trnovo.