Na Vlašiću počela zimska turistička sezona

0
1135

Natjecanjem u pripremi graha, te bogatim zabavnim programom, na Vlašiću je danas počela zimska turistička sezona.

Direktor Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona (SBK) Miroslav Matošević istaknuo je da će na Vlašiću predstojeći vikend boraviti brojni gosti iz BiH i zemalja regije, koji će imati priliku uživati u bogatom zabavnom programu u okviru početka zimske sezone.

Matošević je rekao da je sistem za umjetno osnježivanje već nekoliko dana u pogonu, te da se nada da će skijaška staza uskoro biti otvorena za ljubitelje zimskih sportova.

Prije dvije godine, na službenom otvaranju zimske sezone, temperetura zraka je bila 16 stupnjeva, a na kraju smo imali najbolju turističku sezonu. Dakle, ništa se još ne može reći. Sustav za umjetno osnježivanje radi i, ako budu niske temprerature, nadam se da ćemo osposobiti barem glavnu skijaškku stazu i da će ona ostati u funkciji tijekom cijele sezone – kazao je Matošević.

Kako je kazao, u posljednje tri godine na području SBK-a se konstantno bilježi povećanje dolazaka i noćenja gostiju, sa posebnim akcentom na Vlašić koji je infrastrukturno najopremljenija planina u tom kantonu, sa oko 12.000 ležaja u hotelskom i privatnom smještaju.

Turistička zajednica SBK-a za ovu sezonu priprema i izradu novog turističko-promotivnog filma “SKI srednja Bosna” koji će objediniti ukupnu skijašku ponudu, odnosno svih sedam skijaških centara u tojm kantonu.

(FENA) G.P./tntportal.ba

FOTOGALERIJA: