Viteški, Novotravnički i Travnički planinari se vratili s pohoda na Mont Blanc

0
1996

Devet članova Planinarskih društava KUK Novi Travnik, HPD Vitez i PD Vlašić Travnik koji su 11. srpnja 2017. godine krenuli u pohod na Mont Blanc, stiglo je sretno svojim kućama.

Kako je za Drukčiji radio kazao jedan od članova Planinarskog društva KUK Novi Travnik na vrh se nisu uspjeli popeti zbog loših vremenskih uvjeta.

Nažalost vremenske nepogode nisu nam dozvolile da ostvarimo cilj od 4810 m/nv, došli smo do 4200 m/nv, ali viša sila je odlučila. Najviši vrh EU ima mnogo različitih lica, no uspon jako ovisi o vremenu. Iako sam razočaran zbog neuspjeha, bilo je to svakako jedno prelijepo iskustvo, kazao je za Drukčiji radio Vedran Mičić član Planinarskog društva KUK iz Novog Travnika.

Posjetimo, uspon je krenuo iz doline Aosta u Italiji s nadmorske visine od 2000 metara prema domu Vittorio Emanuele na 2700 m/nv gdje su planinari prenoćili. Nakon kratkog odmora i noćenja su krenuli u 6 ujutro prema Gran Paradiso koji je na 4061 m/nv, odakle su došli do 4200 m/nv, te zbog vremenskih uvjeta nisu uspjeli ostvariti svoj cilj osvajanja vrha.

Čestitamo ekipi na postignuću, u galeriji pogledajte fotografije sa uspona: