VIDEO: Andy Murray lakoćom sredio Wawrinku i kao prvoplasirani prošao u polufinale

0
1366

Novak Đoković nadao se da će vrlo brzo vratiti poziciju broj jedan na ATP ljestvici, ali Andy Murray se ne slaže s tim. Obojica su izborili nastup u polufinalu, Đoković još dan ranije, a Murray u petak glatkom pobjedom protiv Stana Wawrinke…

Poznati su polufinalni parovi u Londonu. Novak Đoković igrat će protiv Keija Nishikorija, a Andy Murray protiv Miloša Raonića.

Đoković i Raonić polufinale su izborili u četvrtak kao prvoplasirani i drugoplasirani u skupini B, a pobjedom Murrayja protiv Stana Wawrinke u prvom meču trećeg kola skupine A, u polufinale je otišao i Nishikori.

Murray je bio pod pritiskom, bez obzira na pobjede u prva dva kola mogao je ostati bez polufinala i broja jedan na kraju godine. Međutim nije pokazivao da pritisak ima utjecaj na njega i stigao je do pobjede 6:4, 6:2.

VIDEO: Andy Murray lakoćom sredio Wawrinku i kao prvoplasirani prošao u polufinale

U prvom setu Škot je stigao do breaka kod 3:3 i nakon toga sve je bilo lakše. Kao da je kamen pao s njegovih leđa i bez problema uzeo je prvih set sa 6:4.

Murray je bio u naletu i nastavio je u istom stilu i u drugom setu u kojem je poveo s 4:0 i nakon toga otišao do seta sa 6:2.

U posljednjem meču Nishikori igra protiv Marina Čilića, a za Japanca bit će to priprema za polufinale dok se Marin na taj način oprašta od sezone i igra svoj posljednji meč uoči finala Davis Cupa.

Skupina A:
Andy Murray – Stan Wawrinka 6:4, 6:2

Ljestvica:
1. Andy Murray 3-0
2. Kei Nishikori 1-1
3. Stan Wawrinka 1-2
4. Marin Čilić 0-2