Veliko interesovanje za utakmicu BiH – Grčka, navijači od sinoć u redovima za kupovinu ulaznica

0
1887

KVALIFIKACIJE ZA SP

Zmajeve čeka važan susret s Grcima koji su drugoplasirani u kvalifikacijskoj grupi s 11 bodova, dok je naša reprezentacija na trećem mjestu s bodom manje, a vodeći Belgijanci prvi s 13 bodova.

Interesovanje bh. navijača za utakmicu je veliko, a neki od njih su već sinoć stali u redove, posebno u Sarajevu i u Zenici. U glavni grad su stigli i navijači iz drugih krajeva BiH samo kako bi mogli kupiti ulaznicu. Među njima vlada optimizam.

“Ovdje smo od sinoć, dočekali smo jutro. Tu su navijači iz Sarajeva, Travnika pa čak i iz Sanskog Mosta. Neki su stigli i rano jutros, oko 4. Očekujemo dobru utakmicu i pobjedu”, rekli su navijači Zmajeva za Klix.ba.

Na prodajnom mjestu u Zenici je također gužva, a navijači su sinoć formirali red i čekaju na svoju kartu, a njima se pridružuju i oni koji će danas pokušati kupiti ulaznicu.

U Zenici na kartu čeka blizu 200 navijača, a ima i nervoze jer pojedinci ne poštuju red pa dolazi do verbalnih sukoba koje rješava policija.

Prednost pri kupovini ulaznica imaju ratni vojni invalidi, a jedan od njih je i Amir Halilović koji je nezadovoljan situacijom.

“Karte se uvijek dugo čekaju, ovo je sramota. Ipak, razmišljamo o našoj reprezentaciji i nadamo se pobjedi. Mislim da ćemo osvojiti sva tri boda golovima Edina Džeke i Pjanića”, kazao je Halilović.

U prodaju je pušteno 10.580 ulaznica koje će koštati 40 KM(zapad), 30 KM(istok) i 20 KM (sjever i jug). Utakmica se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici 9. juna(lipnja) od 20:45 sati.