Veliki uspjeh Ante Juričića iz Novog Travnika

0
1792

Jedan od omiljenih crtića dobio je svoju igranu verziju s Emmom Watson i Danom Stevensom u glavnim ulogama. Radi se o ekranizaciji Disneyjevog animiranog filma iz 1991. godine, a zadržani su poznati elementi iz bajke poput pronalaska ruže i kultne scene u kojoj Ljepotica i Zvijer plešu na pjesmu “Tale as Old as Time”…

Na filmu je, nešto manje od godinu dana, radio Novotravničanin Anto Juričić – Tony koji je prije četiri godine s obitelji odselio u Kanadu.

Napustio sam svoj grad jer sam dobio ponudu koja se ne odbija i otišao u Kanadu raditi na filmu Maleficent (Zlurada). Nije bilo lako ostaviti sve što sam volio i mjesto u kojem sam imao prijatelje, ali sam se zbog svoje male obitelji, supruge i dva dječaka, odselio u “Hollywood na sjeveru”, kako ovdje nazivaju Vancouver, ispričao je Tony za portal Stranica.ba.

Posljednji u nizu poslovnih uspjeha Tony je zabilježio radom na ekranizaciji Disneyevog animiranog filma “Ljepotica i zvijer”. Priznaje kako je bilo naporno, ali ipak izuzetno dobro iskustvo, jer je radio s profesionalcima i produkcijom koja je bila isplanirana do najsitnijeg detalja. Film u kina stiže u ožujku iduće godine.

Najviše sam posla imao u završnoj fazi gdje nam je cilj bio sve animirane likove i animaciju dovesti do finalnog izgleda. U tom sam postupku bio zadužen za mnoštvo scena u kojima se pojavljuje Zvijer, ali i vukovi. To će svi gledatelji ovog filma najbolje moći vidjeti upravo u filmu, dodao je ovaj mladi bh. državljanin koji se odselio iz BiH te novi, ali i bolji, život započeo u dalekoj Kanadi.

Tony je, dodajmo i to, prethodno radio na filmovima Deadpool, Brzi i šestoki, Dan nezavisnosti… ali i mnogim drugim holivudskim hitovima koje smo rado gledali u kinima.

Iako samozatajan po prirodi, a veliki radnik u srcu, otkrio nam je kako trenutno radi na sljedećem nastavku Spidermana, a za koji će uskoro izaći trailer.

Anto Juričić je uspješna priča ispričana izvan Bosne i Hercegovine. Možda da je naša država, ali samo možda, malo više pomagala kulturu (u koju spada i kinematografija) Tony bi danas živio u Novom Travniku i radio na velikim projektima bh. umjetnika.

Ovako nam ostaje hvaliti se njegovim korijenima i čestitati mu na uspjehu koji postiže radeći radi na dizajniranju i 3D modeliranju najvećih američkih kino hitova.