Veležu tri boda iz Novog Travnika za zelenim stolom?

0
1358

U subotu je odigrano sedam utakmica 24. kola Prve lige Federacije BiH, a osmi između Novog Travnika i Veleža je odgođen.

Naime, snijeg je stvorilo male probleme organizatorima, a navodno linije na travnjaku nisu bile adekvatno ocrtane, pa glavni sudija nije dozvolio da se meč odigra. “Službene osobe utakmice su stigli na stadion na vrijeme koje nalažu propozicije i pravila takmičenja.

Prilikom pregleda stadiona konstotovano je da nisu ispunjeni uslovi za odigravanje utakmice. Radni sastanak brifing je kasnio sa početkom od 10 minuta zbog kašnjena gostiju koji su kao razlog naveli gužvu u saobraćaju. Na radnom sastanku glavni sudac utakmice je upozorio domaćina prilikom obilaska terena da nisu ispunjeni uslovi za igru. Domaćin je obavljao date upute od strane glavnog sudca da osposobe teren za igru, međutim i tada nisu ispunjeni uslovi za igru. Prilikom izlaska glavnog sudca na teren konstatovano je da teren odgovara uslovima i propozicijama za igru, međutim da linije nisu adekvatne i nisu vidljive i pravilne. Domaćinu je dat dodatno rok od 20 minuta od predviđenog vremena za početak utakmice i ponovnim izlaskom glavnog sudca i delegata na teren je ustvrđeno da linije su ocrtane, ali nisu bile pravilne i po propisima koje nalaže Propozicije”, stoji u zvaničnom izvještaju delegata Safeta Radmilovića iz Goražda.
Odluka o ovom meču će biti donesena u srijedu, a postoji velika mogućnost da tim iz Mostara slavi službenim rezultatom 3:0.