Uzbuna u regiji: U luku Bar stigla pošiljka mesa iz 1982. godine

0
1266

Uprava carina Srbije objavila je da su poduzete sve mjere kako pošiljka zamrznutog mesa iz 1982. godine, koja je stigla u crnogorsku luku Bar, ne dođe na tržište Srbije.

Svim carinarnicama je naloženo da poduzmu mjere pojačane kontrole, robnog i putničkog prometa s posebnim naglaskom na granične i pogranične pijeleze prema Crnoj Gori, Makedoniji, BiH, kao i na administrativnim prelazima prema Kosovu, navodi se u priopćenju.

Iz Uprave carina ističu da na graničnim prijelazima nije moguć prolazak tereta živog ili zamrznutog mesa ukoliko ga ne prati propisana dokumentacija koju izdaje granična veterinarska inspekcija.

Ukoliko se radi o pokušaju krijumčarenja, pa teret bez dokumentacije prelazi preko alternativnih prijelaza, potencijalni krijumčari će se suočiti s mobilnim timovima Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja koji provode takozvane ‘dubinske kontrole‘, navodi se u pripćenju Uprave carina.

Ističu da će učiniti sve da se spriječi bilo kakav pokušaj ugrožavanja sigurnosti i zdravlja građana.

Crnogorski mediji o pošiljci mesa staroj 34 godine saznali iz priopćenja srpske Uprave carina. Portal CdM nije mogao dobiti službenu potvrdu, a u Luci Bar su rekli da su za ovu informaciju saznali iz medija, a da je za transport mesa i povrća zadužen privatizirani dio Luke Bar, na čije telefone se nitko nije javljao.

Iz Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore rečeno je da im treba vrijeme kako bi provjerili navode.