Uhićen Zeničanin koji je pljačkao umirovljenike u Travniku i Novom Travniku

0
2789

Poduzimajući intenzivne planske aktivnosti u oblasti kriminaliteta, policijski službenici PS Travnik i PS Novi Travnik su u suradnji s policijskim službenicima iz MUP-a ZDK-a, rasvijetlili ukupno devet kaznenih djela prevare i krađe, od kojih je na području Travnika počinjeno tri, a na području Novog Travnika šest kaznenih djela. U okviru ovih aktivnosti, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio navedena kaznena djela, slobode je lišen M.H., rođen 1972.godine iz Zenice, koji je nakon kriminalističke obrade u potpunosti priznao izvršenje navedenih djela.

Naime, u periodu od 12.01. do 01.02.2018. godine na navedenim područjima, nepoznata osoba predstavljala se kao radnik firme „Telemach“ i na taj način ulazila u privatne stanove, gdje uglavnom starije osobe žive same, odakle je otuđivala novac, nakit kao i razne kućanske predmete.

U suradnji sa nadležnim kantonalnim tužiteljstvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, a po kompletiranju predmeta slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom kaznenom djelu.