Tviteraši reagirali na Novalićevu prvomajsku čestitku

0
1660

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine građanima je uputio čestitku povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada – nakon koje su uslijedile brojne reakcije na društvenoj mreži Twitter.

Još od slučaja #FadileOprosti teško da je neko obraćanje javnosti Novalića prošlo bez žestokih/šaljivih reakcija bh. javnosti na društvenim mrežama, a čestitka povodom 1. maja nije prošlo neopaženo.

Reagovao je bivši premijer USK i gradonačelnik Bihaća, Hamdija Lipovača, koji je napisao: “Rekaoo Novalić da smo na pravom putu, tako da…”.

#FadileOprosti nije izostao kod tviteraša @drHasimaga, koji se pita: “Fadile, gdje ti vidiš put”, uz sada već popularni citat Svetlane Cenić.

A ni Svetlana Cenić nije odoljela reakciji na Novalićevu

“Šta zna Novalić jel 1. maj il’ je 1. april”, glasi jedna šala na Twitteru.

Anoniman je pak napravio simbiozu između tvitova Hamdije Lipovače i Fadila Novalića: “Rekao Amdija Lipovača da je rek’o Novalić. – Kraj vica.”

“Iskreno vam čestitam Prvi maj, uz želje da ga provedete u dobrom raspoloženju i uvjerenju da budućnost donosi bolje prilike i uslove za život svih građana Bosne i Hercegovine. Vlada Federacije BiH čini sve kako bi bila otvorena nova radna mjesta i građanima omogućeno da dostojanstveno žive od svog rada”, stoji između ostalog u čestitci premijera FBiH objavljenoj danas.