Trojica Novotravničana pokrenula web stranicu za pomoć radnicima i poslodavcima

0
1558

Alen Ibrić, Sirađ Salkanović i Emir Ibrić, trojica Novotravničana odlučili su se pokrenuti web stranicu kojoj je cilj pomoći radnicima i poslodavcima.

Mi smo tri mlada čovjeka koji žele nešto doprinijeti, želimo pomoći svima onima koji traže posao da saznaju za neku firmu kakva je, čime se bavi i slično. Vizija nam je da pomognemo ljudima koji su u potrazi za poduzećima, a sami ne znaju kakvo je ono ustvari. Sve izgleda dobro dok se ne zaposliš, ali poslije često počinje neki košmar. Samim tim se došlo na ideju ove stranice koja će pomoći ljudima prije nego se odluče prijaviti za neki posao u nekoj firmi da bar malo budu obavješteni o pozitivnim i negativnim stranama poduzeća, kazao nam je jedan od osnivača Alen Ibrić.

Naglašavaju da su ustvari radnici ti koji čine firmu i da zaslužuju da se čuje njihov glas. Kolektiv Plus je mnogo toga u jednom, a prije svega je to plemenita ideja koja ima nekoliko pozitivnih strana.

Pomažemo budućim radnicima pri odabiru odgovarajuće firme,

Onima koji rade ili su radili u određenoj firmi pružamo priliku da daju svoju ocjenu i mišljenje o firmi na koje firma ne može utjecati,

Pružamo priliku firmama da se predstave potencijalnim radnicima i poslovnim partnerima, te da identificiraju potencijalne jake i slabe strane u svojoj organizaciji, navedeno je na stranici Kolektiv Plus. , prenosi Dnevnik.ba.

Svim radnicima je omogućeno da svoja pozitivna ili negativna iskustva o firmi postave na stranicu, da daju svoju ocjenu u različitim kategorijama koje se tiču običnog radnika, te da ukoliko žele podijele i svoja osobna iskustva. Klikom na određenu firmu možete vidjeti kako izgleda profil te firme, kako je rangirana, odnosno ocijenjena firma, te možete podijeliti svoje ili pročitati komentare i iskustva drugih korisnika. Na taj način ćete saznati da li je firma vrijedna vašeg vremena, jer ne zaboravite, firmi poklanjate u prosjeku 8 sati vašeg života dnevno.