Treća velika titula za Wawrinku

0
612

Stanislas Wawrinka osvojio svoj prvi US Open savladavši Novaka Đokovića

Prvi set pripao je najboljem svjetskom teniseru. Đoković je napravio break već u drugom gemu, no istom mjerom je uzvratio Švicarac kada je Đoković servirao za set na 5:4, te je set otišao u tie-break, gdje Đoković pravi čak tri mini-breaka i dobija set sa 7:6(1) nakon 59 minuta igre.
U drugom setu kao da je zaigrao drugi Wawrinka. Bio je apsolutno dominantan i riješio ga u svoju korist sa 6:4 nakon samo 48 minuta igre.

Wawrinka je i na samom otvaranju trećeg seta napravio break, ali se Novak vrlo brzo vratio u igru i izjednačio rezultat na 3:3. Do kraja seta koncentracija je popustila Đokoviću i nakon 76 minuta igre Stanislas je dobio treći set sa 7:5 i poveo sa 2:1 u setovima.

Kao i u trećem setu, Wawrinka je napravio break u drugom gemu četvrtog seta, a pri vodstvu Švicarca od 3:1 nakon 20-ak minuta igre u četvrtom setu Đoković je zatražio medicinski time-out zbog problema sa žuljevima na nogama. Nakon još dvadesetak minuta srbijanski teniser je ponovo zbog istog problema pozvao i drugi medicinski time-out pri rezultatu 5:2 za Wawrinku. Đoković je uzeo svoj servis, no već u narednom gemu Wawrinka

je iskoristio svoju drugu meč loptu i osvojio je posljednji Grand Slam sezone.
US Open, finale: Đoković – Wawrinka 7:6, 4:6, 5:7, 3:6
https://twitter.com/usopen/status/775130723162333184
wawrinka-us-open-jpg1