Točno godinu dana od “zloupotrebe” pečata Općinskog vijeća Novi Travnik

0
3159

Svima je već evidentno da u Novom Travniku vlada veliak politička kriza.

U četvrtak, 1.ožujka obilježava se Dan Neovisnosti Bosne i Hercegovine, te se navršava godina dana od kada je načelnik Refik Lendo zloupotrijebio pečat Općinskog vijeća, te sazvao svečanu sjednicu bez znanja Predsjedatelja.

Od izvora bliskom načelniku doznajemo kako je načelnik ovih dana uputio poziv svim predstavnicima klubova u OV, te time vrši pritisak na njih i na Predsjedatelja da se sazove i održi sjednica Općinskog vijeća, a u tome pozivu nije naveo pravi razlog ne sazivanja sjednice.

Naš portal doznaje kako će sjednica biti zakazana onog momenta kada načelnik izvrši povrat pečataOpćinskog vijeća, koji prema zakonu pripadaPredsjedatelju gdinu Fabi Staniću, a načelnik ga u ovom momentu ilegalno zadržava, štoviše i koristi ga u svoje svrhe.

Pravnim aktima Predsjedatelj potražuje pečat više od godinu dana, ali se “šerif” ne oglašava. Svojim ponašanjem načelnik negira postojanje Općinskog vijeća, a time ne poštuje ni zakonodavnu vlast.

U ovom slučaju postoje elementi kaznenog djela iz članka 383 KZ FBIH, tj.zloupotreba položaja službene osobe.

Pitamo se šta je riješenje ovog slučaja?

Vraćanje pečata Predsjedatelju je najlakši način da se problem riješi ili ćemo čekati pravne institucije da obave svoj posao.

Do kada će građani trpiti ovako ponašanje načelnika Refika Lende?

Besparica, odlazak mladih, nezaposlenost trebaju da budu na prvom mjestu riješavanja problema našeg načelnika, ali on očigledno ima neke druge vizije i svoja razmišljanja.

Ugašen je svaki dobar projekt i entuzijazam mladih u našem gradu, a sve zbog toga što vlast nema sluha za mlade ljude. Na odgovorne pozicije i Upravne odbore postavljaju se podobni ljudi, koji ne žele da rade, nego samo da crpe državne pare.

O sportu ne treba ni govoriti, jer je sport spao na prosijački štap. Zašto? Zato što se podržava nogometni klub sa preko 100.000 KM, a računi se pravdaju sa gorivom i ćevapima…a pravi i istinski sportisti nemaju za “kifle”.

Dragi građani Novog Travnika neka Vam je sretan Dan neovinsoti BiH.