Tinejdžer usmrtio 18-godišnjakinju: ‘Znate kako je, roditelji imaju novca, dobio je motor i eto…’

0
5788

Pijani šesnaestogodišnjak iz Starigrada kod Zadra naletio je u 4.40 sati motociklom KT 200 na četiri djevojke, u dobi od 16, 17 i 18 godina, i pokosio ih dok su hodale nogostupom.

Prema policijskim informacijama, s oko 1,8 promila alkohola u krvi, vozeći bez vozačke dozvole, iz pravca Rijeke izletio je na suprotni trak pa na nogostup i teško ozlijedio 18-godišnju L.B. iz Našica, koja je oko 8.30 preminula u zadarskoj Općoj bolnici.

“Pacijentica je, nažalost, podlegla teškim ozljedama. Još su dvije mlade djevojke i vozač motocikla ozlijeđeni, no riječ je o lakšim ozljedama”, rekao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

“Uzeo je motor od oca” 

Nakon liječničke pomoći, pijani maloljetnik, koji je, prema neslužbenim navodima policije, letio dvadesetak metara s motocikla, bit će priveden.

“Ne mogu reći da je riječ o lošem dečku, ali znate kako je, roditelji imaju novca, dobio je motor i eto…”, kazao nam je jedan mještanin, a drugi je pak rekao kako je čuo da je do nesreće došlo zato što je maloljetnik navodno pokušavao impresionirati djevojke vozeći velikom brzinom.

“Pijan i bahat. Čujem da je uzeo motor od oca. Sigurno nije htio da se to dogodi, ali tko će sada vratiti život djevojke, a i cijela je obitelj sada uništena”, rekao nam je jedan stanovnik Starigrada.

Svi s kojima smo razgovarali nerado su se predstavljali, pa je i prvi koji je došao na mjesto nesreće i zvao hitnu zamolio da ga ne imenujemo u novinama.

“Spavao u šatoru, a sve se dogodilo gotovo ispred moga šatora. U šoku sam. Samo sam čuo škripu, udarac i krikove. Izletio sam iz šatora, dvije djevojke bile su na tlu. Jednu sam podigao, druga je bila teško ozlijeđena… Molim vas, ne mogu više o tome govoriti. Zvao sam hitnu i odmah je došla, ali čujem da je djevojka preminula. Strašno”, rekao nam je očevidac nesreće na državnoj cesti D8.

“Došla sam na posao rano ujutro i vidjela policiju. Pa prekjučer je preminula prelijepa 22-godišnja djevojka iz Škabrnje, također nakon prometne nesreće. Njezin otac donirao je njezine organe i njezino je srce spasilo jedan život. I za obitelj ove poginule djevojke iz Našica čula sam sve najbolje. Strašno je to što se dogodilo i ne mogu cijeli dan doći k sebi”, rekla nam je zaposlenica restorana u blizini mjesta nesreće u Starigradu.

Još je jedna Starograđanka komentirala nesreću te dodala da je na otvorenoj cesti u tom dijelu Starigrada stalna jurnjava i da bi policija trebala češće postaviti kontrole.

Traje kriminalistička istraga 

“Tu je nedavno kod pekare jedna pijana Čehinja automobilom zamalo prouzročila tragediju. Čula sam da su baš iz pravca pekare i diskoteke djevojke krenule prema apartmanu kada ih je mladić pokosio motociklom. One su iz Slavonije, iz Našica ili okolice”, kazala nam je ta mještanka Starigrada.

Prema evidenciji policije, maloljetnik koji je prouzročio nesreću nije prijavljivan za slična djela, a nakon nesreće bio je potpuno u šoku.

Tijekom jutra je u Općoj bolnici Zadar od posljedica prometne nesreće preminula 18-godišnja pješakinja. Policija je službeno navela da je, prema prvim rezultatima očevida, 16-godišnji maloljetni vozač motocikla zadarskih oznaka, upravljajući njime bez vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola, nailazeći iz smjera Rijeke, iz neutvrđenih razloga prešao na suprotni trak ceste te udario u skupinu pješakinja koje su se nogostupom kretale u suprotnom smjeru.

“​U prometnoj nesreći su dvije pješakinje, u dobi od 16 i 18 godina, lakše ozlijeđene, kao i vozač motocikla, a 18-godišnja pješakinja smrtno je stradala.​ U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom”, istaknula je Sonja Šimurina iz ureda glasnogovornika PU zadarske.

Večernji list