travnicki.ba

U noći s nedjelje na ponedjeljak, oko 1 sat i 30 minuta, u mjestu Ovnak, došlo je do fizičkog napada na djelatnika benzinske crpke Ovnak oil.

Prema riječima našeg sugovornika, razlog za napad je odbijanje da se proda alkoholno piće zbog zatvaranja objekta u 23h. Osobe poznate našem sugovorniku, Bošnjaci iz mjesta Konjevići, Pojske, Stranjani kod Zenice fizički su napali djelatnika benzinske crpke Ž.J. (20).

Nakon psovanja, vrijeđanja i prijetnji šest je mladića Bošnjačke nacionalnosti izvršilo fizički napad na djelatnika kojem su u pomoć pritekla tri mladića, svi Hrvati iz mjesta Grahovčići i Brajkovići. Mladiću, (B.B. 17 godina) koji je pritekao djelatniku benzinske crpke u pomoć, u kantonalnoj bolnici dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj, konstatirane su teške tjelesne povrede u vidu povreda glave i loma nosa. Također, drugom pomagaču (J.Č. 20) konstatirane su teške tjelesne povrede u vidu posjekotina.

josc

Uviđaj su obavili djelatnici MUP-a KSB Travnik koji vrše istragu u ovom slučaju. Valja istaknuti da se u ovom području radi o povratničkim selima u kojima je i ranije bilo evidentirano nekoliko napada na povratnike u susjednom selu Šušanj, razbojništava, pljački i zastrašivanja od lokalnih susjeda Bošnjaka o čemu smo pisali ranije.

Napadači su sve ovjekovječili sutra (18.7.2016.) fotografijom koju su objavili na društvenoj mreži Facebook uz opis: “Poslije žestoke noći još žešći dan”, hvaleći se razbojništvom i nanošenjem teških tjelesnih povreda.