TEMATSKA SJEDNICA OV NOVI TRAVNIK: Raskinut ugovor s UNIS Energetikom

0
3720

Dana 14. rujna 2017. godine održana je Tematska sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik na temu daljinskog grijanja.

Sanel Silajdžija, predsjednik kluba SDA istaknuo je da je već deset godina prošlo od potpisivanja Sporazuma s UNIS Energetikom, s obzirom na to da još uvijek nije počelo grijanje ovaj Sporazum treba jednostrano raskinuti.

Predsjednik kluba HSP-a Zdenko Dominović složio se sa stavom kluba SDA-a te je podržao stavljanje van snage ovoga Sporazuma. Marijan Marjanović (HDZ BiH) istaknuo je važnost rješavanja ovoga pitanja, također je postavio pitanje Općinskoj pravobraniteljici Sedžidi Terzić da li raskidom navedenog Sporazuma mogu nastupiti tužbe, odnosno hoće li Općina morati isplatiti uloženi novac od strane UNISA-a.

Pravobraniteljica Terzić je istaknula da je ranije dala svoje mišljenje, da stoji iza njega i da ga ne misli mijenjati. Vijećnik Marjanović tražio je da pravobraniteljica kao pravnik bude decidna i kaže da li se može, ili ne može sporazum staviti van snage, Terzić je odbila odgovoriti.

Predstavnici UNIS-a su istaknuli da nije dobro da Općinsko vijeće jednostrano raskida ugovor, te da su za bilo koji drugi vid suradnje, ako je potrebno i izmijeniti stavke Sporazuma, ali da nije pravno utemeljeno jednostrano raskidanje.

Na kraju sporazum je jednostrano raskinut glasovima SDA, HSP-a, BPS-a i SDP-a. SBB-a i SBIH. Dok su vijećnici kluba HDZ-a i HSS-a bili suzdržani.