Svi na Pirotu : Utakmica u čast Elvedina Varupe!

0
1198

Svi na Pirotu: Bordo tim gostuje Travniku u čast preminulom Elvedinu Varupi.

Fudbalski klub Sarajevo prihvatio je poziv Nogometnog kluba Travnik, te će bordo nogometaši istrčati sutra na travnjak stadiona “Pirota” na prijateljskoj utakmici protiv kluba iz vezirskog grada.

Susret između Travnika i Sarajeva odigrati će se povodom godišnjice smrti Elvedina Varupe, nekadašnjeg igrača i kapetana Travnika, koji je preminuo 1. kolovoza 2015.godine, nekoliko dana uoči ligaškog susreta između Bordo i Plavog kluba.

Elvedin Varupa je u dresu Travnika igrao dvadesetak godina i upisao više od 700 nastupa. Bio je veoma cijenjen i kod navijača protivničkih klubova, a ostao je upamćen po bespoštednoj borbi u svakoj utakmici. Karijeru je završio 2014.godine.

Iz redova federalnog prvoligaša Travnika istakli su zahvalnost FK Sarajevo zbog današnjeg odigravanja utakmice, cijena ulaznica za susret iznosit će 3 KM i sav prihod ostvaren od prodaje istih biti će uručen porodici Varupa.

FK Sarajevo poziva naše navijače i simpatizere, kao i sve sportske zaljubljenike da prisustvuju prijateljskoj utakmici između Sarajeva i Travnika na stadionu “Pirota”, koja se igra danas (26.7.2016.) a počinje u 17 sati.