Šujica: Koncert Mate Bulića i nogometna utakmica za pamćenje

0
4643
Petak je Šujica bila najposijećenije mjesto u BiH, i domaćin 3. Humanitarno nogometno glazbenog spektakla.
U popodnevnim satima pristigle su nogometne ekipe i ostali uvaženi gosti.
U 16 sati počele su nogometne utakmice, koje je na kratko omeo veliki pljusak, a ove godine prvo mjesto odnijeli su veteran NK Šujice.
Ekipa Humanih zvijezda Hrvatske u čijem sastavu su bili između ostalog Bičanić, Ladić, Čordaš, Milijan Brkić, Frane Ridjan, Miroslav Škoro, Slaven Knezović Grof, Amir Kazić Leo i ostali, ovoga puta osvojili su 3. Mjesto. Reprezentacija Svećenika, bila je druga, dok je Reprezentacija Hercegbosanske županije za koju su zaigrali ministri Galić i Šarac, bila četvrta.
Okupljene posjetitelje prigodnim govorom pozdravili su u ime organizatora Jure Krstanović ispred generalnog sponozra Stridon prometa, i dr. Ivić Pašalić, u ime Zaklade dr. Franjo Nevistić, a sa nekoliko rečenica i svojim simpatičnim šalama obratio se i uvijek rado viđen gost u Šujici-Miroslav Škoro.
Mate Bulić, glazbeni gost večeri, oko 20 sati  započeo je svoj koncert. Na oduševljenje svih prisutnih, Mate je napravio izuzetan štimug, te pozvao Škoru da zapjevaju nekoliko pjesama zajedno. No kralju dijaspore to nije bilo dovoljno, pa je na binu pozvao i ostale prijatelje, Anicu Kovač, Ivića Pašalića sa suprugom, Juru Krstanovića, Dijanu Pavković i Humane zvijezde Hrvatske. Ovu vrhunsku atmosferu popratio je veliki vatromet.
U pauzi je nastupio Amir Kazić Leo, a nakon njega Mate je svojim poznatim hitovima završio koncert oko 24 sata.
Zahvaljujući brojnim sponzorima i donatorima, te svim posjetiteljima koji su kupili svoju ulaznicu po cijeni od 10 KM, prikupljeni iznos bit će doniran za obnovu Hrvtaskog Doma Stjepan Radić u Šujici.