Stjepan Dujo, kandidat za načelnika općine Novi Travnik, u kampanju je krenuo iz rodnih Bučića.

Prije samog obraćanja mještanima služena je sv.misa za Domovinu i branitelje u crkvi Sv. Martina, zatim su položeni vijenci i upaljene svijeće na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima.

Pred nekoliko stotina posjetitelja Dujo je u svom obraćanju naglasak stavio na mladima kao temelju budućnosti.

„Vrijeme je za promjene, vrijeme je za dugoročne planove i prestanak odlaska mladih. Mladi i briga za mladima u Novom Travniku, kao i u ostatku BiH, moraju biti prioritet za sve dužnosnike, a posebno za općinska tijela vlasti jer aktivni mladi su snaga i potencijal, ne problem, već onaj dio društva na kojem istinski jest budućnost, ali prije svega sadašnjost. Mladi su danas!“, izjavio je Dujo.

Izuzev mladih, Dujo je naglasio da će intenzivno raditi na poboljšanju cjelokupne društveno-ekonomske klime kako bi se kreirali bolji uvjeti za sve građane Novog Travnika, te da u tom kontekstu ima napravljen jasan program za razvoj Novog Travnika. Dujo je istaknuo da će poticanje ekonomskog razvoja Novog Travnika, s ciljem sprječavanje iseljavanja i otvaranje novih radnih mjesta, biti prioritet u njegovom radu. Mora se svim žiteljima Novog Travnika, bez obzira na njihovu vjersku, nacionalnu i drugu pripadnost, osigurati perspektiva opstanka i ostanka u svom mjestu. Poduzeti će se odlučne i sveobuhvatne mjere u pravcu zaustavljanja negativnih društvenih i ekonomskih trendova, te poboljšanja ekonomskih prilika i stvaranje pozitivnog društvenog ambijenta.

„Mnogo vremena je izgubljeno, zbog toga treba usporedo raditi na svim gorućim problemima. Bez infrastrukture nema turizma, niti poduzetništva, bez jasnih ciljeva i strategija, nema novih investicija, niti povlačenja sredstava iz EU fondova. Tko želi ostvariti promjene na bolje, treba se, uz kvalitetne postojeće, voditi i novim, suvremenim i europskim idejama i projektima, koji su, iz neopravdanih razloga, do sada ostajali na margini. Ako želimo promjene, trebamo glasovati za njih“, izjavio je Dujo.

Naposljetku je Dujo pozvao sve Novotravničanke i Novotravničane da promjene sveukupno stanje i biraju novo vrijeme za Novi Travnik.