Srpska banda Pink Panther u 48 sekundi ukrala 400.000 eura nakita

0
1177

FILMSKA PLJAČKA

Petorici srpskih članova bande Pink Panther koji su u petak uhapšeni u centru Barcelone prilikom pljačke draguljarnice trebalo je 48 sekundi da iz objekta iznesu nakit vrijedan više od 400.000 eura, saopštila je u subotu španjolska policija iznoseći detalje slučaja.

“Ova grupa se ističe po brzini napada”, izjavio je šef nadležne policijske jedinice Hector Moreno na novinskoj konferenciji u Barceloni. “Ovo je prvi put da je uhapšena jedna čitava grupa Pink Panthera”.

“Vjerni legendi o brzini izvođenja napada Pink Panthera, za što im je uvijek potrebno manje od minute, napad su izveli za 48 sekundi”, navodi policija na svojoj internetskoj stranici. “Za to vrijeme su čekićem razbili izloge te odnijeli najvredniji primjerak iz draguljarnice, vrijedan preko 400.000 eura, koji se sada vraćen ondje”, navedeno je u saopštenju.

U petak oko 11,30 sati dvojica muškaraca s perikama upala su u zlataru u ulici Passeig de Gracia, jednoj od najpoznatijih avenija u Barceloni s brojnim luksuznim trgovinama. Policija ih je čekala u zasjedi i ubrzo su svi uhapšeni. U ponedjeljak je španjolska policija zaprimila informaciju od njemačkih kolega o iznenadnom putu u Barcelonu jednog Srbina bliskog tzv. bandi Pink Panther.

To ime koristi Interpol za pripadnike bande specijalizirane za krađe skupocjenog nakita. Kriminalna grupa osnovana je u Beogradu 90-ih godina a od tada joj se pripisuju brojne pljačke širom svijeta od Londona preko Tokija do Dubaija.

Policija istražuje jesu li uhapšeni već sudjelovali u sličnim pljačkama u Španiji i inostranstvu za što je zatražena pomoć Interpola.

Srpske novine javljaju, a uhapšeni su Branko Ćupurdija (35) iz Beograda, Milan Denčić (24) iz Leskovca, te Nikola Milovanović (28), Stefan Živić (25) i Marijan Nikolić (30) iz Niša.