Spojila ih je teška bolest, ali kažu: ‘Najvažnije da se volimo’

0
1210

UPOZNALI SE U BIHAĆKOJ BOLNICI

Šeherzada (27) i Amir (28) Hodžić iz Cazina upoznali su se na odjelu za hemodijalizu u bolnici u Bihaću. Amir je iz Cazina, a Šeherzada iz Velike Kladuše. Oboje su bubrežni bolesnici. Već godinama idu na dijalizu.
– Upoznali smo se i svidjeli jedno drugome. Prijateljstvo je trajalo godinu dana, a onda je preraslo u ljubav- priča Šeherzada za Nezavisne novine. Par je u skladnom braku tri godine. Na dijalizu ide svaki treći dan u tjednu. Ujutro idu na put za Bihać, tretman dijalize traje nekoliko sati pa se iscrpljeni i umorni vraćaju kući. Nisu stalno zaposleni i žive od socijalne pomoći i pomoći koju dobe od svojih obitelji. Par želi imati djece, ali njihove životne nade otežava teška bolest. Nadaju se da bi im život mogle promijeniti transplantacije. Amir je našao donora, a preko humanitarnih akcija skupljaju novac za operaciju. Šeherzada je imala donora, ali se ispostavilo da ne postoji podudarnost između njihovih krvnih grupa.
Bez obzira na sve par je optimističan i pun nade u bolje sutra.

– Nikada nismo dozvolili da nas pokolebaju životne nedaće. Padali smo u depresije i prolazili kroz teške situacije, ali smo iz njih uvijek izlazili jači. Najvažnije nam je da se volimo, da naš brak skladno funkcionira i da smo podrška i oslonac jedno drugom – kažu Hodžići.