Sock izbacio Čilića s US Opena

0
1075
Najbolji hrvatski tenisač neočekivano je u tri seta ispao s posljednjeg Grand Slama sezone.

Nećemo se lagati. Očekivali smo od Marina Čilića puno na ovom US Openu. Minimalno četvrtfinale i potencijalan sudar s najboljim tenisačem svijeta, s Novakom Đokovićem.

Puno, dakle, više od ispadanja u trećem kolu od Jacka Socka. I to kako. Domaći predstavnik u tri je dominantna seta izbacio osmog nositelja iz Flushing Meadowsa, čime je Amerikanac u nizu od šest uzastopnih osvojenih setova protiv Čilića nakon onog Davis Cup-preokreta.

Najlakše je napisati da to jednostavno nije bio Čilićev dan. A da je bio Sockov. Možda i jest tako, ali, opet, u tri seta!? Da se dobije slika koliko je Sock bio nadmoćan, možda je najbolje samo pogledati omjer ukupnih poena – 87 naspram 59. Čilić nije došao ni do break-lopte, a svoj je servis, koji je opet bio ispod 50 posto ubačaja, izgubio četiri puta.

Ono što je Čilić odigrao posljednjih tjedana i nas je i njega punilo velikim očekivanjima na turniru na kojemu u posljednje dvije godine ima onaj senzacionalan naslov i lanjsko polufinale. Ovako će ovo biti još jedna razočaravajuća Grand Slam-priča za Čilića.

Davis Cup je pred vratima, a tu ćemo trebati pravog Čilića. Onog iz Cincinnatija.

US Open, tenisači, treće kolo:

Jack Sock (SAD, 26) – Marin Čilić (Hrvatska, 8) 6:4, 6:3, 6:3