Sloga slavila u Novom Travniku i došla na četvrtu poziciju

0
1281

Nogometaši Novog Travnika i Sloge Simin Han odmjerili su danas snage u posljednjem susretu 25. kola Prve lige FBiH, a gosti su slavili rezultatom 2:0. U prvom poluvremenu vidjeli smo otvoren meč sa obje strane, ali mreže se nisu tresle. Domaći su od 39. minute ostali sa igračem manje s obzirom da je direktan crveni karton zaradio Alija Čakić, ali dvije minute kasnije mogli su i povesti, međutim udarac Džaje odbranio je Hamzabegović. Sloga je u drugom poluvremenu krenula po pobjedu, a u 64. minuti mrežu Kovača zatresao je Mirel Ibrahimović i donio slavlje gostima. Četrnaest minuta kasnije već je bilo 2:0. Ovaj put pogodio je Igor Radovanović i već tada je bilo poznato da tri boda idu u Simin Han. Do kraja se mreže na Gradskom stadionu u Novom Travniku nisu tresle. Sloga je tako ostvarila 13. pobjedu ove sezone, te sada ima 41 bod i nalazi se na diobi četvrtog mjesta sa NK Travnik. Novi Travnik je ostao na posljednjem mjestu sa devet osvojenih bodova

25. kolo Prve lige FBiH: NK Novi Travnik – FK Sloga Simin Han 0:2 (Ibrahimović, Radovanović)

NK Novi Travnik: Kovač, Ramulj, Silajdžija, Buljubašić, Heco, Baručija, Petak, Mamuša, Miličević, Džaja, Čakić. Trener: Salim Duraković.

FK Sloga Simin Han: Hamzabegović, Mehić, Moranjkić, Dav.Todorović, Radovanović, Darj. Todorović, Ibrahimović, Islamović, Musić, Habibović, Omerović. Trener: Nermin Bašić.