Slišković: Željo će teško ispustiti prednost, a titulu s njima slavi i TV ekipa

0
1219

Nakon teškog gostovanja i poraza kod Željezničara, Zrinjski sutra dočekuje drugog sarajevskog rivala. Utakmicu protiv Sarajeva najavio je trener još uvijek aktuelnog prvaka naše države Blaž Slišković. Iznio je i niz zamjerki na račun sudija, kao i tv ekipa koje rade prijenose utakmica.
“Dok god imamo matematičke šanse za titulu, mi ćemo se za nju boriti. Imali smo ozbiljnih problema s moralom ekipe nakon poraza protiv Željezničara, ali su igrači u toku sedmice radili voma dobro i možemo očekivati maksimum napora da ostvarimo pobjedu”, kazao je u uvodu popularni Baka te ostavio neku nadu u vidu eventualno lošijih rezultata Željezničara.

Poslije toga uslijedila je porcija kritika na račun sudija, ali ne samo njih.

“Ako ne odbranimo titulu neće to biti zbog ovog poraza od Željezničara na Grbavici, već zbog utakmice u drugom kolu kad nismo nagrađeni zasluženim bodovima. Da smo tada otišli na četiri boda, drugačija bi situacija sada bila. U kasnijim utakmicama igrači su bili pod većim pritiskom i to se osjetilo”, dodao je Slišković.

Slišković je povukao i pitanje svog nedolaska na konferenciju za medije poslije utakmice na Grbavici jer je između ostalog i televizijska ekipa slavila titulu s domaćom ekipom.

“Takvi detalji govore da i televizija, a i cijela sarajevska javnost slavi titulu. To je mašina i kad proradi takav stroj onda je teško, kao da poredite jedan bager i kosilicu u ovom trenutku. Teško je vjerovati da će Željezničar propustiti priliku koja mu se nudi, ali ne sumnjam da će Krupa odigrati maksimalno ozbiljno i pošteno”, dodao je rezigniran situacijom trener Zrinjskog.

Još jednom je ponovio da ga samo pobjeda ostavlja u konkurenciji.

“Treba biti maksimalno ozbiljan i požrtvovan jer samo pobjedom možemo se nadati nečemu većem. Sarajevo ima brzu kontru i transformaciju nakon osvojene lopte, treba obratiti posebnu pažnju na to”, rezimirao je Slišković, uz napomenu da je protivnik dobro analiziran.