Slavlje za 1. maj: Poslodavac se odužio radnicima, veselje na račun firme

0
3423

Igralo se kolo, služila čorba i pečenje, a za istom trpezom našli su se radnici i poslodavac. Mašine su danas odmarale, oni se veselili, a sve na račun firme. Program je spontan, kako se dogovore, baš kao i u radne dane, uvjerava poslodavac Dragutin Škrebić.

 

“Mislim da je davno vrijeme bilo da pokažemo da nije sve crno ima i svijetlih primjera. Ja i moji radnici smo na istom zadatku, ja trebam njima, oni trebaju meni”, kaže Dragutin Škrebić, poslodavac iz Teslića.

Ima ih skoro pet stotina. Šiju obuću za izvoz, a razloga za slavlje kažu imaju ne samo danas, piše ATV.

“Kad je neka slava mi ne radimo zato što ne možemo organizovat proizvodnju u nas ima 60 -70 dana praznika i sve se stigne uradi se i opet redovno plate i sve redovno”, rekao je Rahman Bekrić, radnik.

“Imamo sve uslove čovjek šta god da mu kažemo on će nama to ispuniti. Mijenjala bih možda malko platu 20-30 maraka, ali zadovoljna sam i sa ovoliko. Plata je 500 maraka”, ističe Aleksandra Janjić.

Znaju da se vesele, pa zašto da im to ne omogućim, kaže poslodavac. Ni radnici mu nisu ostali dužni. Iznenadili su ga tortom i poklonom. Nesvakidašnji šator na Hajdučkim vodama plijenio je i pažnju prolaznika.

Ponosni su na teslićki primjer i ministri Srpske. Poslodavac i radnici su na istom cilju, a veseli ih i što dolaze iz iste partije.

“Želimo da u RS narednih godina bude sve više novih radnih mjesta, mislim da smo kao partija i član Vlade svih prethodnih godina davali tome vidljiv doprinos”, rekao je Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva RS.

Teslićani su počeli sa dvadeset radnika prije isto toliko godina. Taj jubilej slave u junu. Radnici mu se već raduju,a poslodavca kažu ne bi mijenjali.