Škoro u Novom Travniku: “Mi smo narod koji ima dvije domovine”

0
2997

U organizaciji udruge “Pront” iz Novog Travnika sinoć je održana manifestacija pod nazivom “Noć Hrvata Središnje Bosne”.

Cilj ove manifestacije je povezivanje Hrvata Središnje Bosne s našom dijasporom, s ljudima koji vuku korijene ne samo iz Novog Travnika, nego iz cijele Središnje Bosne, poručio je Ivica Džambas, predsjednik udruge “Pront”.

Udruga “Pront” kao organizator dodijelila je par priznanja, točnije plaketu fra Marijana Šunjića i to ljudima zaslužnima za razvoj Središnje Bosne, te ljudima koji uspješno rade na povezivanju dijaspore i Središnje Bosne.

Publiku su na samom početku zabavili članovi KUD Stari Hrast iz Novog Travnika, Marija Šimić i Monika Čavara, dok je centralni događaj manifestacije počeo u 21 sat koncertom velikog hrvatskog glazbenika i šoumena Miroslava Škore.

Nije to bio klasični koncert gdje su se redale pjesme, Škoro je kao pravi zabavljač cijelu večer nasmijavao oduševljenu publiku.

Prema riječima organizatora u dvorani je bilo prisutno više od tisuću ljudi koji su od riječi do riječi, više od dva sata, uglas pjevali sve hitove Miroslava Škore.

Idemo za kraj zapjevati u jedan glas, ne kao Dalmatinci, Zagorci, Istrijani, Primorci, Slavonci, ne kao Novotravničani, Busovljaci, Vitežani, već kao Hrvati , narod koji ima dvije domovine, rekao je na samom kraju Miroslav Škoro nakon čega je dvorana odjekivala Thompsonovom pjesmom “Lijepa li si”.

Organizatori se nadaju da će ova manifestacija nastaviti s održavanjem kako u našem gradu tako i u ostalim gradovima Središnje Bosne.